Splendoarea plajei, combinata cu ocazia minunata de a vizita comori istorice, imbogatite de lumina legendara a soarelui si a florilor multicolore – asa arata Grecia in timpul verii.

Adormi pe plaja visurilor tale. Si nu e o plaja ca oricare alta. Este inmuiata in mii de ani de istorie si civilizatie greceasca. Vizitezi insule, admiri peisaje, ai puzderie de flori delicate la picioare, in privire si in par.

florile-Greciei

 Grecia pare sa fie taramul perfect pentru petrecerea vacantei de vara. Perioada lunilor iunie – august este bogata in imagini vivace, peisaje de vis si servicii de clasa mondiala, toate presarate cu un element irezistibil: florile Greciei.

Grecia

Tipul si varietatea florilor care cresc si infrumuseteaza Grecia sunt spectaculoase. Vechea Elada se poate lauda cu peste 6000 de specii de flori indigene. In mod specific, regiunea Peloponezului si insula Creta sunt doua zone cu cea mai mare abundena de flori salbatice native, in primul rand datorita temperaturilor mediteraneene si a solurilor bogate in minerale. Gasim aici orhidee si narcise.

Florile Greciei – 4 specii originare

1. Bougainvillea

Nu ne putem gandi la niciun peisaj grecesc fara sa includem opulenta Bougainvillea. 

Bougainvillea este o floare unica ce variaza in nuante – de la roz spre rosu si alb, galben si crem. Este o nebunie de culoare atarnata pe gardurile sau pe casele traditionale ale Greciei, putand fi plantata in toate tipurile de pamant.

floronite-bougainvill

bougainvillea

2. Orhideea salbatica

Infloreste in aprilie sau mai si prefera solul cald sau bogat in iarba. In perioada de apogeu florile au circa 15 cm in diametru si sunt renumite pentru nuantele roz si purpuriu. Centrul orhideei se aseamana cu insectele care ii raspandesc polenul. Pentru ca floarea are trasaturi femeiesti, masculii incearca sa se apropie de ea si isi lipesc corpul de petalele delicate.

 orhidee salbatica

orhidee-salbatica

3. Brandusa

Face parte din familia irisului si infloreste intr-o sumedenie de culori – alb, galben, portocaliu, rosu ori violet. Florile au 8 cm in plin avand si prefere terenul uscat si neuniform. In mitologia greaca, se spune ca Zeus a folosit brandusa pentru a o seduce pe printesa feniciana Europa care culegea flori.

Brandusa1-600x338 (1)

4. Narcisa

Narcisele sunt flori clasice albe si galbene, cu tulpini lungi si inalte. Frumusetea lor estetica esste rezultatul structurii lor centrale pe un fundal in forma de stea. Desi in zilele noastre narcisa simbolizeaza prietenia, grecii antici priveau aceasta floare ca pe un simbol al mortii. In timpul Primului Razboi Mondial uleiul de narcisa a fost insa folosit in spitalele militare pentru a alina rigiditatea musculara si durerea soldatilor raniti.

narcisa

coronita-narcisa

Grecia, cu peisajele sale florale incarcate de istorie si mitologie, straluceste atat de frumos in timpul verii. Daca ai fost in vara aceasta in vacanta in Grecia, cu siguranta ai pastrat si tu o picatura din emotia elena in inima ta. E o emotie care pe noi ne inspira grozav.

Articole recomandate

Lasă un răspuns