Traditiile asiatice dispun de o doza marita de credibilitate, mai ales ca populatia a reusit sa le pastreze intacte si sa le promoveze in moduri inedite care sa atraga publicul larg. Credintele lor sunt printre cele mai mediatizate si probabil ca si functioneaza dat fiind faptul ca sunt tot mai folosite pe plan mondial.

In ceea ce priveste iubirea, acesta este sentimentul cel mai dorit, cel mai controversat, cel mai „chemat” in vietile noastre prin diverse modalitati – de la rugaciuni aprinse, la ritualuri, traditii si talismane. O lume fascinanta, fermecatoare si exotica ne incanta cu diverse datini, obiceiuri si amulete ce promit sa atraga iubirea ca un magnet. In zilele noastre, au evoluat si traditiile stravechi, adaptandu-se modernitatii, iar talismanele s-au transformat in accesorii care, purtate zilnic, aduc dragoste, noroc, propsperitate.

Ramanand pe capitolul iubire, iata care sunt accesoriile care, conform traditiilor asiatice, atrag dragostea:

Florile

21371173_825985984229230_6104103545175965617_n

Flori online

Florile sunt simboluri incarcate de misticism si semnificatii in cultura mai multor popoare asiatice. De exemplu, in Feng Shui-ul chinezesc, ele ne ajuta sa obtinem frumusete si iubire, iar in traditiile Indiei, florile reprezinta gratie si adoratie. Suficient pentru a ne da seama ca trebuie sa folosim cat mai multe flori in viata noastra pentru a avea parte de emotia iubirii. Daca acasa putem dispune de ghivece cu flori naturale si parfumate, atunci cand plecam la drum nu ne ramane decat sa apelam la accesorii precum floronite realizate cu maiestrie din materiale textile sau hartie, la genti cu printuri florale sau flori aplicate, la coliere cu flori handmade, curele sau brose cu insertii florale. De asemenea putem opta pentru personalizarea unor obiecte in posesia carora ne aflam pe parcursul zilei – de exemplu coperta agendei de lucru va arata extraordinar daca o veti accesoriza cu flori quilling, sau parul poate fi prins cu un elastic la care ati adaugat un trandafir textil oversized.

Figurinele

fugurine_cheie

Tot in cultura asiatica intalnim mai multe obiecte, figurine care atrag dragostea si pasiunea. Majoritatea sunt chinezesti si stim despre poporul chinez ca foloseste astfel de obiecte norocoase. Daca putem sa ne decoram casa cu diverse statuete infatisand simboluri ale iubirii, atunci putem si sa transformam in accesorii aceste simboluri. De exemplu, stim despre chei ca sunt reprezentative pentru deschis lacatele inimii. Da, bineinteles ca purtam mai multe chei la noi, dar putem opta pentru un pandantiv special in forma de cheie, pe care il putem aplica la un choker simplu sau la un colier cu snur.

Rosu

palarie cu voaleta neagra si perle

Palarie cu orhidee rosie

Aceasta culoare, simbol al iubirii in cultura mai multor popoare – nu doar asiatice – este intens folosita de persoanele care vor sa aduca dragoste in vietile lor. Fie ca vorbim despre bloody red la haine, la ruj, la par sau la decoratiunile interioare, cert este ca asociem rosul cu iubirea. Ca accesorii putem apela la coronite cu flori rosii, la palarii, coliere, cordelute, bratari, bijuterii cu pietre rosii si lista este una lunga.

Ne plac accesoriile, dar ne dorim iubire? Putem incerca sa folosim obiectele preferate pentru a atrage acest sentiment in viata de zi cu zi.

Surse foto: www.floronite.ro/ pinterest

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Follow us!