Ti s-a intamplat vreodata sa vrei sa pastrezi o floare pentru ca marca un moment special sau pentru ca venea din partea unei persoane deosebite? Poate ai incercat sa o strecori usor intr-o carte la presat sau poate ai lasat-o pur si simplu sa se usuce. Noi am incercat si marturisesim ca dupa ani, cand am dat intamplator de floarea presata din carte, in suflet s-a produs o furtuna de emotii si s-au trezit amintiri.

trandafiri_criogenati_cutie

Iata de ce trandafirii criogenati au sens si capteaza tot mai mult atentia publicului:

Florile i-au fascinat intotdeauna pe oameni. Ele au devenit cel mai oferit cadou din lume. Chiar daca adevarata semnificate a florilor difera de la o cultura la alta, in toata lumea oamenii ofera si primesc flori. Partea trista este ca dupa ce sunt rupte, viata li se scurge mai repede din tulpinita, isi pierd blush-ul din petale si e o chestiune de cateva ore pana cand se ofilesc complet.

Din fericire odata cu dezvoltarea tehnologiei, au aparut si s-au optimizat mai multe metode pentru conservarea florilor.

Trucuri pentru mentinerea aspectului impecabil

  • Tratamente speciale in urma carora florile pot fi conservate intre 6 luni si 3 ani.
  • Solutii de tratare cu alcool si glicerina care asigura o conservare a florilor timp de 2 – 3 ani.
  • Trandafirii criogenati. Liofilizarea sau uscarea prin congelare (denumita criogenizare in mod necorespunzator) – este procesul de conservare prin care apa se extrage din petale, dupa ce florile au fost inghetate si plasate sub vid timp de 3 saptamani. Petalele sunt conservate individual, iar trandafirii sunt practic reconstruiti manual.

 Trandafirii simbolizeaza dragostea si frumusetea, motiv pentru care se afla in topul preferintelor mireselor ca prim element de aranjament in cadrul unei nunti. Aceste flori atemporale si traditionale au o istorie veche de peste 35 de milioane de ani. Cu toate ca isi au radacinile adanc intepenite in timpuri stravechi, ei raman indiscutabil florile perfecte pentru orice forme de aranjament floral. Au aspecte si dimensiuni diferite, nuante variate si sunt extrem de versatili. Indiferent de tema unui eveniment special, trandafirii isi gasesc cu usurinta locul in orice forme de aranjament floral.

*In curand, vom avea disponibili trandafiri criogenati in cutie cadou, trandafiri criogenati in cupola si alte tipuri de aranjamente florale.

trandafiri_criogenati

trandafiri_criogenati_cutie

Pana atunci, daca ideea de criogenare inca iti da fiori pe sira spinarii, noi iti propunem o altfel de solutie: trandafiri si forme de aranjament floral din hartie, materiale textile, spuma, bumbac natural. Datorita metodelor complexe de conceptie si creatie, florile noastre par extrem de realiste si sfideaza timpul.

Crezi ca acesti trandafiri si aceste forme de aranjament floral sunt neinsufletite? Ei bine, nu. Toate poarta o farama de poveste.

Comanda si tu unul din urmatoarele produse de pe site-ul nostru si anima-l cu povestea ta:

Coronita cu trandafiri roz si flori de bumbac 

Coronita_flori_de_bumba

 Coronita cu trandafiri negri, vopsiti manual 

coronita-trandafiri negri

Coronita cu flori si scoici

Coronita_flori_scoici

*surse foto: Pinterest

Articole recomandate

Lasă un răspuns